JU KB Zenica - Centrala

+387 32 447000, +387 32 447001, +387 32 447002

Adresa

Crkvice 67, 72000 Zenica, BiH

INFORMACIJA ZA RODITELJE DJECE SA NEUROLOŠKIM POTEŠKOĆAMA

GrbU narednom periodu koji bi minimalno obuhvatio period do kraja godine nemamo na dispoziciji neuropedijatra iz objektivnih naglo nastalih razloga. Obzirom da veliki broj djece ima zakazane termine za kontrolne preglede neuropedijatra molimo da se roditelji obavjeste da će se kontrolni pregledi odložiti u daljnjem periodu. Djeca koja imaju neodložne kontrole radi praćenja stanja, korekcije terapijske sheme ili pogoršanja stanja potrebno je da se sa uputnicom za bolnicu jave u prijemnu ambulantu Odjela pedijatrije gdje će dobiti dalje upute. Prvi pregledi i inicijalne obrade se obavljaju prema zakazanom terminu u običajenoj proceduri ambulantno ili hospitalno shodno kliničkoj indikaciji i najbržem pružanju usluge pedijatrijskoj populaciji.

Pomoćnik direktora za medicinske poslove
Dr Kasim Spahić

Obavještenje iz JU Kantonalne bolnice Zenica

GrbObavještavamo građane da smo, do danas do 11 h, primili donacije Kurbanskog mesa u količini punih kapaciteta koje imamo za skladištenje mesa.

Zahvalni smo svim građanima koji su donirali meso i žao nam je što ne možemo dalje primati donacije.

INFORMACIJE IZ JU KANTONALNE BOLNICE ZENICA ZA PRIJEM KURBANSKOG MESA

GrbKantonalana Bolnica Zenica je do 15 sati (11.08.2019)  prihvatila donacije Kurbanskog mesa u količini punog kapaciteta skladištenja za jedan i nakon toga prestala primati meso za danas.
Obaviještavamo građane da više nemamo prostora za prihvat bravečeg mesa. Drugi dan Bajrama (12.08.2019) još možemo primiti određenu količinu goveđeg mesa .
Zahvalni smo građanima na donacijama i žao nam je što ne možemo primiti meso svih koji žele donirati.

ČESTITKA ZA KURBAN BAJRAM

GrbPoštovane kolegice, kolege i poslovni saradnici, islamske vjeroispovijesti.U povodu nastupajućeg praznika Kurban-bajrama upućujemo vam najiskrenije čestitke uz želju da Bajram proslavite u duhu tradicije i običaja, te u dobrom raspoloženju, dijeleći radost sa svojim najdražima. Posvetimo dane Kurban bajrama da obnovimo naše duhovne vrijednosti, prijateljske i porodične veze, te međusobnu solidarnost na koju nas Kurban- bajram poziva.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Menadžment Kantonalne bolnice Zenica

Obavještenje o prijemu donacije kurbanskog mesa

GrbJavna ustanova Kantonalna bolnica Zenica (JU KBZ) će i ove godine vršiti prijem donacija kurbanskog mesa. U skladu sa navedenim, molimo vas da u predstojećim danima Kurban Bajrama pokažete solidarnost sa pacijentima KB Zenica i kroz donacije kurbanskog mesa omogućite, kako kvalitetniju ishranu korisnicima naših usluga, tako i pomoć Bolnici. Sve zainteresirane molimo da nas kontaktiraju putem kontakt brojeva i osoba, navedenih na kraju obavjesti, kako bi dogovorili detalje o isporuci doniranog mesa.

U saradnji sa Institutom za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, KBZ obavještava sve koji namjeravaju donirati meso za potrebe KBZ, da vode računa da:

- Možemo primiti samo i isključivo meso životinja poznatog porijekla, prethodno pregledanih životinja od strane ovlaštenih veterinarskih organizacija, uz posjedovanje potvrda o zdravstvenoj ispravnosti.

- Apelujemo da donirano meso ne bude prethodno rasparčavano, odnosno da bude, koliko je moguće u jednom komadu, odnosno većim komadima, radi lakšeg skladištenja i daljeg upravljanja.

- Također , molimo vas da ne planirate doniranje unutrašnjih organana životinja, iznutrica, ogoljenih kostiju i drugih neprikladnih dijelova zaklanih životinja.

Naši kontakti su: tel.: Bolnica: 032/447-010- tehnički sekretar , fax: 032/226-576,
e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
mob. broj: 061/ 422-410 Denis i 062/458-673 Fatima

Napominjemo da su sutručnjaci u Institutu za zdravlje i sigurnost hrane Zenica (INZ) izdali edukativni letak – brošuru o važnim zdravstvenim aspektima klanja kurbana, koju je moguće preuzeti na zvaničnoj stranici INZ, u elektronskoj formi, dok će INZ distribuirati printanu verziju brošure u sve medžlise na području svog djelovanja, u medžlisima Muftijstva zeničkog i Muftijstva sarajevskog.