JU KB Zenica - Centrala

+387 32 447000, +387 32 447001, +387 32 447002

Adresa

Crkvice 67, 72000 Zenica, BiH

Stručna saradnja KB Zenica sa  SRI RAMACHANDRA  MEDICAL CENTRE  Porur, Chennai, India

 GrbPokrenuta je saradnja između KB Zenica  i   SRI RAMACHANDRA  MEDICAL CENTRE  iz Indie. U tu svrhu  19.04.2018. g. Bolnicu je posjetio predstvanik centa iz Indie G-din  Jaulikar Mohamed Nayyar.
 Na radnom sastanku sa Pomoćnikom direktora za medicinske poslove i  ljekarima predstavnicima odjela hirurgije, neurohirurgije, ginekologije, urologije , ortopedije, neurologije i  radiološke dijagnostike  dogovoreni su oblici i principi dalje saradnje.U prvoj fazi saradnje planira se organizacija edukacijskih kampova i telemedicine.

Obavijest o obilježavanju Svjetske sedmice svijesti o tumorima glave i vrata

VIJEST 17 04 2018Cijenjeni korisnici zdravstvenih usluga naše ustanove i posjetioci naše web stranice obavještavamo vas o slijedećem:

Dan otvorenih vrata Odjela otorinolaringologije i maksilofacijalne hirurgije (ORL i MFH) JU Kantonalna bolnica Zenica održava se po šesti put kao dio obilježavanja sedmice svijesti o tumorima glave i vrata.Tim povodom u četvrtak, 19.4.2018.godine u periodu od 13.00. do 19.00. sati specijalisti maksilofacijalne hirurgije JU Kantonalna bolnica Zenica u prijemnoj ambulanti Odjela otorinolaringologije i maksilofacijalne hirurgije (ORL i MFH) JU Kantonalna bolnica Zenica, vršiti će specijalističko-konsultativne preglede bez uputnica i potrebe prethodnog naručivanja.

Počeo proces akreditacije Kantonalne bolnice Zenica

VIJEST 11 04 2018Edukacijom uposlenica i uposlenika u Kantonalnoj bolnici u Zenici u utorak je počeo opsežan proces akreditacije ove zdravstvene ustanove. Predavanja na prvom od šest modula održali su direktor Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) doc.dr. Ahmed Novo i vanjski ocjenjivač i saradnik AKAZ-a mr.sci. Enis Hasanović. Obuci će prisustvovati i uposlenice i uposlenici Zavoda za medicinu rada i sportsku medicinu u Zenici koji također ulazi u proces akreditacije.

Učenje znakovnog jezika za zdravstvene radnike

vijest 28 03 2018Danas 28.03.2018. godine upriličena je ceremonija dodjele diploma polaznicima radionice „Učenje znakovnog jezika za zdravstvene radnike“. Trening u trajanju od 10 interaktivnih radionica sa certificiranim trenerom zaučenje znakovnog jezika uspješno su prošli uposlenici JU Kantonalna bolnica Zenica, a sve u svrhu poboljšanja kvaliteta usluge prema osobama sa oštećenjem sluha i govora.

Informacija iz JU Kantonalna bolnica Zenica

GrbU Jedinici intenzivnog liječenja KBZ-a je 25.3.2018.godine umrla pacijentica inicijala Č.Z. (1976.g) iz Zenice koja je bila pozitivna na virus gripe H1N1. Pacijentica je 14.3.2018.godine primljena u Odjel za infektivne bolesti, sa simptomima sličnim gripi. Sutradan, 15.03.2018.godine zbog ozbiljne respiratorne insuficijencije je premještena u Jedinicu intenzivnog liječenja, na aparat za mehaničku ventilaciju. I pored svih poduzetih mjera intenzivnog liječenja, bolest je završila smrtnim ishodom.

Ovo je peti pacijent umro u JU Kantonalna bolnica Zenica koji je bio pozitivan na H1N1 i čiji se uzrok smrti veže za ovu gripu.