JU KB Zenica - Centrala

+387 32 447000, +387 32 447001, +387 32 447002

Adresa

Crkvice 67, 72000 Zenica, BiH

Reagovanje: Netačna izjava gradonačelnika Fuada Kasumovića!

GrbNa oficijelnoj stranici Gradske uprave Zenica, zenica.ba u tekstu pod naslovom “Gradonačelnik Kasumović sa Radončićem i dr. Kacilom: Podrška izgradnji Centra za srce u Zenici” iznesena je neistina o projektu interventne kardiologije u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Naime, gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović izjavio je da je podržao ideju za izgradnju centra za srce doktora Kacile u krugu zeničke bolnice, kao i to da očekuje da se krene u realizaciju tog projekta kako bi građani konačno dobili respektabilan centar. U istoj izjavi gradonačelnik Zenice je kazao da je čekao da to učine oni koji vode bolnicu i koji su zaduženi za zdravstvo. Na kraju je rekao da je Grad Zenica dao saglasnost za projekat interventne kardiologije i da taj projekat tapka u mjestu.

Odgovorno tvrdim da je sve izrečeno netačno i nekorektno prema pacijentima koje svakodnevno, uz dosta rizika za njih i prateće osoblje, šaljemo na procedure interventne kardiologije u druge ustanove u BiH.
Kantonalna bolnica Zenica je provela zakonsku proceduru, shodno Zakonu o javno-privatnom partnerstvu, odabrala svjetski renomiranog partnera za izgradnju najmodernijeg centra za srce u BiH u kojem bi priliku da rade dobili najbolji stručnjaci iz ove grane medicine u našoj zemlji i regiji.

Pismeno smo se obraćali nekoliko puta Gradskoj upravi radi dobijanja prava građenja, a onda i za dobijanje saglasnosti za građenje, održali nekoliko sastanaka sa gradonačelnikom koji nakon svega u ne znam koje svrhe svjesno obmanjuje javnost i pacijente.

Također, Gradsko vijeće Zenica je na 42.sjednici održanoj 24.10.2019.godine jednoglasno donijelo odluku da se zemljište ustupi bolnici za izgradnju interventne kardiologije, ali gradonačelnik nikada nije proveo tu odluku.
Obzirom da nismo dobili dokumentaciju i saglasnost grada potrebnu za dobijanje građevinske dozvole, privatni partner nas je nakon isteka krajnjeg roka, obavijestio da predlaže sporazumni raskid ugovora i od tada traju pregovori oko raskida.

Da nije bilo ovih opstrukcija, danas bi pacijenti već dobijali tu uslugu u našoj bolnici. Ako je govorio istinu, pozivamo gradonačenika da pokaže dokument kojim odobrava gradnju interventne kardiologije ( centra za srce ) u krugu Kantonalne bolnice Zenica?

DIREKTOR:
Prof. dr. sc. prim Rasim Skomorac

Obilježen Svjetski dan srca

Dana 29.09.2021. godine JU Kantonalna bolnica Zenica u saradnji sa Institutom za zdravlje i sigurnost hrane je obilježila Svjetski dan srca čiji je ovogodišnji slogan: „Čuvajte Vaše srce – Volite Vaše srce”.

Velikom broju zainteresiranih građana su se mjerili krvni pritisak, holesterol i trigliceridi i izvršena je podjela promotivnog materijala o zdravom načinu života.

29 01 2020 web01  29 01 2020 web01  29 01 2020 web01 

Više o temi preuzeto sa linka Instituta za zdravlje i sigurnost hrane

https://inz.ba/videofoto-inz-obiljezio-svjetski-dan-srca-prevencija-je-najbolji-lijek-protiv-svjetskog-ubice-broj-1/

ČESTITKA ZA KURBANSKI BAJRAM

GrbCijenjeni posjetioci naše web stranice, korisnici naših zdravstvenih usluga i poslovni saradnici, islamske vjeroispovijesti,

u povodu nastupajućeg praznika Kurban-bajrama upućujemo vam najiskrenije čestitke uz želju da Bajram proslavite u duhu tradicije i običaja, te u dobrom raspoloženju, dijeleći radost sa svojim najdražima.

 

Menadžment JU Kantonalna bolnica Zenica