JU KB Zenica - Centrala

+387 32 447000, +387 32 447001, +387 32 447002

Adresa

Crkvice 67, 72000 Zenica, BiH

Poštovani predstavnici medija

GrbDana 20.07.2018. godine, nakon uspješnog obezjeđenja potrebnih sredstava u iznosu od oko 650.000 KM i potpisivanja protokola sa ZZO ZeDo kantona, direktor Kantonalne bolnice Zenica prim.doc.dr. Rasim Skomorac izdao je nalog za isplatu regresa za 2018. godinu i time prekinuo višegodišnji zastoj u ispunjavanju ove obaveze.

S obzirom na pozitivno poslovanje u 2017. godini stvorena je i zakonska obaveza za isplatu regresa. Kao odgovoran menadžment, nakon provođenja admistrativnih priprema započeli smo sa isplatama 23.07.2018. godine.

Navedena odluka i poduzete aktivnosti nisu rezultat nikakve sindikalne borbe i zahtjeva sindikata, jer to nije ni bilo potrebno i predstavlja nepotrebno politiziranje. Medijska saopćenja OO Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu (NSSRZ) predstavljaju nepotrebno iznošenje u javnost unutrašnjih stvari javne ustanove i nisu na tragu dosadašnje korektne saradnje, pogotovo što sadržaj ovih saopćenja ne odgovara istini.

Nadamo se da će se i sindikat vratiti u okvire ustanove i nastaviti unutrašnjim dijalogom unutar ustanove davati doprinos boljitku cijele ustanove i njenih zaposlenika.

Menadžment je samo odgovorno ispunjavao svoju zakonsku obavezu nakon stvaranja uslova za isplatu, a „čudnom koincidencijom“ zahtjev sindikata je uslijedio nakon potpisivanja naloga prema Sektoru za ekonomsko finansijske poslove KBZ. Ne vidimo potrebu za eksponiranjem u medijima normalnih poslovnih aktivnosti unutar javne ustanove, osim ako nema nekih drugih ciljeva.

Nadamo se da ćemo i u sljedećim godinama pozitivnim rezultatima poslovanja nastaviti ispunjavati ovu obavezu na zadovoljstvo menadžmenta i zaposlenika.