PRENOSIMO-29-12-2023

JU KB Zenica - Centrala

+387 32 447000, +387 32 447001, +387 32 447002

Adresa

Crkvice 67, 72000 Zenica, BiH

PREMIJER NEZIR PIVIĆ I ČLANOVI VLADE DAROVALI NOVOGODIŠNJE PAKETIĆE DJECI U KBZ-u I DOM PORODICI

GrbČlanovi Vlade Zeničko-dobojskog kantona na čelu s premijerom Nezirom Pivićem i predsjedavajućim Skupštine Ćazimom Huskićem dorovali su novogodišnjim paketićima mališane smještene na Odjelu za dječije bolesti Kantonalne bolnice Zenica i štićenike JU Dom porodica u Zenica.
S direktorom Kantonalne bolnice Zenica dr. Tarikom Zulovićem i saradnicima razgovarali su o planovima za realizaciju projekta Poboljšanje energetske efikasnosti, kao i drugih infrastrukturnih projekata čija je realizacija u toku, kao što je proširenje Koronarne jedinice u Odjeljenju za kardiologiju i izgradnja objekta za preradu medicinskog otpada u Odsjeku za tretman i zbrinjavanje medicinskog otpada pri Odjelu za higijensko epidemiološki nadzor.

Premijer Pivić je potvrdio opredjeljenje Vlade da kontinuiranim ulaganjima u infrastrukturu, opremu i kadrovsko jačanje unaprijedi stanje u ovoj najvećoj javnoj zdravstvenoj ustanovi u ovom kantonu, koja bi ubrzo trebala dobiti status univerzitetske bolnice, a građanima Zeničko-dobojskog i susjednih kantona, omogući što kvalitetniju zdravstvenu uslugu.

Punu podršku pružili su i JU Dom porodica Zenica, koja brine o 75 štićenika svih uzrasta, ponovivši da će Vlada uvijek imati sluha za potrebe ove ustanove i djece bez roditeljskog staranja.

PREUZETO VLADA ZDK:https://www.zdk.ba/vijesti/item/12259-premijer-nezir-pivic-i-clanovi-vlade-darovali-novogodisnje-paketice-djeci-u-kbz-u-i-dom-porodici