Nedjelja, 19 Stu 2017
 
 
Vijest-18-05-2017 Ispis E-mail

Posjeta delegacije iz Pečuha, Mađarska

VIJEST-18-05-2017U srijedu 17. aprila 2017. godine JU Kantonalnu bolnicu Zenica je posjetila delegacija Univerziteta i Kliničkog centra iz Pečuha (Mađarska) u sklopu zvanične posjete Univerzitetu, gdje je potpisan sporazum o saradnji dva Univerziteta. JU KBZ su posjetili: direktor Kliničkog centra u Pečuhu gdin Tamaš Desci i prodekan Medicinskog fakulteta gdin Ištvan Silard. Uz delegaciju, sastanku su prisustvovali i dekan Medicinskog fakuletat u Zenici  doc.dr sci Harun Hodžić i v.asist Mirza Oruč  MA.

VIJEST-18-05-2017-01Riječi dobrodošlice gostima je uputio pomoćnik direktora za medicinska pitanja JU Kantonalna bolnica Zenica Spahić dr Kasim, a susretu su prisustvovali i prof. dr. Salem Alajbegović, šef odjeljanja dijabetologije i endokrinologije, doc.dr.med.sci prim. Alma Mekić Abazović, načelnica Službe za onkologiju i doc dr med sci Anhel Koluh, šef operativnog odjeljenja u Službi za hirurške bolesti JU Kantonalna bolnica Zenica.

U toku radnog sastanka razgovarano je o mogućnostima buduće saradnje, posebno u oblasti edukacije, razmjene iskustava, naučno istraživačkom radu i sporazumu o istom između dvije bolnice koji se planira potpisati početkom septembra u uzvratnoj posjeti Pečuhu.

Ažurirano: Četvrtak, 18 Svibanj 2017 10:45