Ponedjeljak, 18 Pro 2017
 
 
Vijest-28-09-2017 Ispis E-mail

 

Saopštenje za javnost

GRB KBZDana 28.9.2017.godine u periodu od 10,00 do 10,30 sati u JU Kantonalna bolnica Zenica je održan Štrajk upozorenja organizovan od strane Kantonalnog odbora Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu . Neposredno nakon održanog štrajka, u medijima se pojavila informacija „da je direktor Bolnice zabranio ulaz novinarima u krug Bolnice radi snimanja štrajka i uzimanja izjava od sudionika štrajka“.
Saopštenje za javnost-pdf


Oštro demantujemo istinitost te informacije.

Direktor Bolnice je u periodu kada se održavao štrajk upozorenja bio van Bolnice, preciznije na sastanku kod Premijera Zeničko-dobojskog kantona, tako da apsolutno nije bio dostupan za davanje bilo kakvih naloga radnicima obezbjeđenja Bolnice u smislu zabrane  ulaska novinara radi snimanja štrajka upozorenja.

Istog trenutka kada je direktor bio u mogućnosti da se odazove na poziv  službenih lica,dao je odobrenje za ulazak novinara ,što je uostalom i dosada bila uobičajena praksa i nikada i ni zbog čega novinarima nije bio zabranjen pristup u Bolnicu ;prvenstveno u smislu izvještavanja o svim dosadašnjim štrajkovima jer ovo nije prvi put da radnici Bolnice na ovaj način zahtijevaju ostvarenje svojih prava.

Veoma je indikativno i neprofesionalno od strane predsjednika Kantonalnog odbora da u izjavi datoj medijima o štrajku upozorenja ističe „da je direktora Bolnice postavila politika“čime se stvara dojam da pravi razlog davanja ovakve neistinite informacije nije borba za sindikalna prava predsjednika kantonalnog odbora  nego drugi razlozi poznati samo njemu.

Molimo vas da u skladu sa važećim propisima obavijestite javnost o ovom demantu.

S poštovanjem.

DIREKTOR
Doc.dr med.sci.prim.Rasim Skomorac

 

Ažurirano: Srijeda, 01 Studeni 2017 11:40