Ponedjeljak, 18 Pro 2017
 
 
Vijest-16-11-2017 Ispis E-mail

Potpisivanje Protokola i posjeta JU Kantonalna bonica Zenica

SLIKA01Dana 14.11.2017. godine u zgradi Vlade Zeničko-dobojskog kantona upriličena je posjeta visoke delegacije Italije predvođena NJ.E. Ambasadorom gdin Nicolom  Minasi i potpisivanje Protokola između Zeničko-dobojskog kantona i Regije Pijemonte Italija. Tim povodom, premijer ZDK gdin. Miralem Galijašević, potpisao je Protokol o saradnji između Zeničko-dobojskog kantona i Regije Pijemonte, a nakon toga predstavnik bolnice Molinetti i direktor JU Kantonalna bolnica Zenica, doc.dr.med.sci.prim Rasim Skomorac su potpisali  Protokol o saradnji ove dvije bolnice

SLIKA12Nakon potpisivanja Protokola direktor JU Kantonalna bolnica Zenica je istakao važnost potpisanog Protokola i saradnje u budućem rada Kantonalne bolnice, te naglasio da je dosadašnja saradnja koja je bazirana na ranije potpisanom Protokolu iz 2010. godine tekla u najboljem redu, te da se to pokazalo i ovaj put: “Uspjeli smo kroz saradnju s našim prijateljima iz Italije osnovati Odjel za onkologiju i radioterapiju koji su ogledni i mogu biti primjer odjelima ne samo u ovoj državi nego i šire u punoj funkcionalnosti, sa očuvanim vezama sa italijanskom onkološkom mrežom, što je dalo posebnu snagu za razvoj Odjela, a svakako postoje još mnoge oblasti u koje možemo širiti saradnju i još više povećati naše kapacitete i odgovoriti zahtjevima naših korisnika“.

SLIKA03Nakon potpisivanja Protokola delegacija se uputila u oblilazak JU Kantonalna bolnica Zenica, a obilazak su predvodili direktor JU Kantonalna bolnica Zenica, pomoćnik  za medicinska pitanja i načelnica Odjela onkologije i radioterapije.

Dana 15.11.2017. godine italijanski ljekari su boravili na Odjelu onkologije i radioterapije, te su postignuti dogovori za nastavak dosadašnje vrlo uspješne saradnje na višem naučnom i stručnom nivou. Također su precizirani termini realizacije planiranih projekata koji će biti od velikog značaja za potpunu i kvalitetnu uslugu koja će se pružati onkološkim pacijentima. Dva tima ljekara naše Ustanove, različitih profila početkom naredne godine boravit će na dodatnoj edukaciji na onkološkoj klinici u Torinu.

FOTO GALERIJA

SLIKA SLIKA SLIKA SLIKA
SLIKA SLIKA SLIKA SLIKA
Ažurirano: Četvrtak, 16 Studeni 2017 14:27