Subota, 23 Ruj 2017
 
 
Vijesti
Vijest-12-09-2017 Ispis E-mail

Zahvalnica za donaciju kurbanskog mesa

GRB KBZU proteklim danima Kurban- bajrama kroz doniranje kurbanskog mesa, građani Zenice, kao i pravni subjekti pokazali su visok nivo solidarnosti sa pacijentima JU Kantonalna bolnica Zenica. Ukupno je prikupljeno oko 9,5 tona kurbanskog mesa. JU Kantonalna Bolnica Zenica javno zahvaljuje svim sugrađanima privrednim  i poslovnim partnerima.

Menadžment JU Kantonalna bolnica Zenica

 
Vijest-30-08-2017 Ispis E-mail

ČESTITKA ZA KURBANSKI BAJRAM

GRB KBZCijenjeni posjetioci naše web stranice, korisnici naših zdravstvenih usluga i poslovni saradnici, islamske vjeroispovijesti, u povodu nastupajućeg praznika Kurban-bajrama upućujemo vam najiskrenije čestitke uz želju da Bajram proslavite u duhu tradicije i običaja, te u dobrom raspoloženju, dijeleći radost sa svojim najdražima.

Menadžment JU Kantonalna bolnica Zenica

 
Vijest-25-08-2017 Ispis E-mail

Obavijest o načinu prijema donacija kurbanskog mesa

GRB KBZPoštovani sugrađani, privredni, poslovni partneri, Molimo Vas da u nastupajućim danima Kurban- bajrama pokažete solidarnost sa pacijentima KB Zenica i kroz donacije kurbanskog mesa omogućite kvalitetniji obrok vašim prijateljima, komšijama, rođacima kao korisnicima naših usluga.

Sve zainteresirane molimo da nas kontaktiraju putem telefona: 062/458-673 i 062/642-066 ili faxa: 032/226-576 kako bi dogovorili detalje o isporuci doniranog mesa.


BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN.

Ažurirano: Četvrtak, 31 Kolovoz 2017 08:31
 
Vijest-09-08-2017 Ispis E-mail

ZAKLJUČCI ETIČKOG KOMITETA JU KANTONALNA BOLNICA ZENICA

GRB KBZNa svom posljednjem sastanku Etičkog komiteta JU Kantonalna bolnica Zenica raspravljalo se o određenim načinima ponašanja uposlenika tokom obavljanja redovnih poslova i radnih zadataka kao i određenim vrstama komunikacija i nastupa na društvenim mrežama koji povremeno iskrivljeno, netačno i pogrešno predstavljaju rad i uposlenike ove Ustanove ali isto tako utiču i na odnose među zdravstvenim profesionalcima, posebno odnose doktor-bolesnik.

Ažurirano: Srijeda, 09 Kolovoz 2017 12:38
Više...
 
Vijest-02-08-2017-1 Ispis E-mail

Saopćenje za javnost

GRB KBZU posljednje vrijeme učestale su anonimne žalbe pacijenata, da zbog određenih laboratorijskih i dijagnostičkih pretraga, pregleda, kao i hirurškog tretmana, bivaju preusmjeravani  na tretman iz JU Kantonalne bolnice Zenica u privatne zdravstvene ustanove, gdje značajan broj ljekara ove Ustanove obavlja dopunski rad.

Navedeno se opravdava navodnim lošim uslovima rada, nedostatkom određenih materijala ili lijekova u JU Kantonalna bolnica Zenica, za šta tvrdimo da nije tačno. Snabdijevanje svim potrebnim materijalima i lijekovima je redovno. U slučaju nemogućnosti davanja određene usluge, pacijenti bivaju od strane naše Ustanove upućivani u druge privatne ili javne zdravstvene ustanove sa odgovarajućom odlukom.

Ažurirano: Srijeda, 02 Kolovoz 2017 13:41
Više...
 
Vijest-02-08-2017 Ispis E-mail

Saopćenje za javnost

GRB KBZMenadžment JU Kantonalna bolnica Zenica je razmatrao poteškoće pružanja usluga u ovoj Ustanovi u mjesecu avgustu 2017. godine kada su, po prognozama, najavljene visoke dnevne temperature, te je konstatovano sljedeće:

  1. Uslovi za boravak pacijenata u bolesničkim sobama nisu zadovoljavajući do mjere da visoke temperature u prostorijama mogu otežavati liječenje i pružanje zdravstvene njege.
  2. Za pojedine aparate za dijagnostiku ( CT, MR, UZ ...) se ne mogu obezbijediti temperaturni uslovi za rad pa su izloženi zastojima i kvarovima.
  3. Uslovi rada uposlenih su otežani.
Ažurirano: Srijeda, 02 Kolovoz 2017 12:28
Više...
 
vijest-21-07-2017 Ispis E-mail

Saopštenje za javnost

GRB KBZDana 20.07.2017. godine u Uredu premijera održan je sastanak delegacija Vlade ZDK u sljedećem sastavu: premijer Miralem Galijašević, ministar zdravstva Dragoljub Brenjo i ministar finansija Andrej Kajić, kao i delegacije menadžmenta Kantonalne bolnice Zenica na čelu sa direktorom  Prim. doc. dr. Skomorac Rasimom sa jedne strane, te predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj, sa druge strane.

Ažurirano: Srijeda, 02 Kolovoz 2017 12:09
Više...
 
Vijest-22-06-2017 Ispis E-mail

ČESTITKA ZA RAMAZANSKI  BAJRAM

GRB KBZCijenjeni posjetioci naše web stranice, korisnici naših zdravstvenih usluga i poslovni saradnici, islamske vjeroispovijesti, u povodu nastupajućeg praznika Ramazanskog-bajrama upućujemo vam najiskrenije čestitke uz želju da Bajram proslavite u duhu tradicije i običaja, te u dobrom raspoloženju, dijeleći radost sa svojim najdražima.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Menadžment
JU Kantonalna bolnica Zenica

800x600

ČESTITKA ZA RAMAZANSKI BAJRAM

Cijenjeni posjetioci naše web stranice, korisnici naših zdravstvenih usluga i poslovni saradnici, islamske vjeroispovijesti,

u povodu nastupajućeg praznika Ramazanskog-bajrama upućujemo vam najiskrenije čestitke uz želju da Bajram proslavite u duhu tradicije i običaja, te u dobrom raspoloženju, dijeleći radost sa svojim najdražima.

Menadžment

Kantonalne bolnice Zenica

Normal 0 21 false false false HR X-NONE X-NONE
Ažurirano: Utorak, 12 Rujan 2017 08:55
 
vijest-13-06-2017 Ispis E-mail

Čestitka povodom dana dobrovoljnih davalaca krvi

GRB KBZPovodom Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, 14.6.2017. godine, velika nam je čast i zadovoljstvo uputiti svim dobrovoljnim davaocima krvi srdačne čestitke i izrazitu zahvalnost za plemenitost, humanost i ljubav prema čovjeku, i zahvaliti se  u ime svih kojima je darovana krv spasila život ili pomogla u ozdravljenju!!

Menadžment JU Kantonalna bolnica Zenica i osoblje Transfuzijskog centra KBZ

Ažurirano: Petak, 25 Kolovoz 2017 07:25
Više...
 
vijest-06-06-2017 Ispis E-mail

Obavijest o obilježavanju sedmice Euromelanoma

GRB KBZCijenjeni sugrađani korisnici zdravstvenih usluga naše ustanove i posjetioci naše web stranice obavještavamo vas da povodom Svjetskog dana borbe protiv malignih melanoma kože Institut za zdravlje i sigurnost hrane u saradnji sa Kantonalnom bolnicom Zenica organizuje besplatni pregled sceening pregled na melanom kože.

Ažurirano: Četvrtak, 22 Lipanj 2017 08:16
Više...
 
Vijest-24-05-2017 Ispis E-mail

U Službi za ortopediju i traumatologiju uvedena operativna tehnika-artroskopska operacija prednjeg križnog ligamenta

U JU Kantonalna Bolnica Zenica u Službi za ortopediju i traumatologiju je uvedena operativna tehnika- artroskopska operacija prednjeg križnog ligamenta.
Prvi ovakav operativni zahvat u vidu revizije prednjeg križnog ligament je urađen 17.05.2017. godine. Pacijent je operisan poslije ponovne povrede i postoperativni tok je uredan.

Ove vrste operativnih zahvata se rade samo u pojedinim Kliničkim centrima u BiH, i smatramo da su značajno poboljšanje kvalitete zdravstvene usluge naših pacijenata.

Ažurirano: Četvrtak, 22 Lipanj 2017 08:24
 
<< Početak < « 1 2 3 » > Kraj >>

Stranica 1 od 3