JU KB Zenica - Centrala

+387 32 447000, +387 32 447001, +387 32 447002

Adresa

Crkvice 67, 72000 Zenica, BiH

ČESTITKA ZA RAMAZANSKI BAJRAM

GrbCijenjeni posjetioci naše web stranice, korisnici naših zdravstvenih usluga i poslovni saradnici, islamske vjeroispovijesti, 
u povodu nastupajućeg praznika Ramazanskog-bajrama upućujemo vam najiskrenije čestitke uz želju da Bajram proslavite
u duhu tradicije i običaja, te u dobrom raspoloženju, dijeleći radost sa svojim najdražima.

 

Menadžment  Kantonalne bolnice Zenica 

Čestitamo 1.maj  Međunarodni praznik rada

GrbPoštovani sugrađani, posjetioci naše web stranice, radnici naše ustanove i poslovni saradnici, upućujemo vam iskrene čestitke povodom nastupajućeg praznika, 1. maja – Međunarodnog praznika rada.

Menadžment JU Kantonalna bolnica Zenica

DONACIJA DVA RESPIRATORA

Grb Firma ALMA-RAS d.o.o. Olovo je Kantonalnoj bolnici Zenica donirala dva respiratora Lowenstein Ventilogic LS , koji se uglavnom koriste za liječenje  pacijenata u kućnim uslovima, u ukupnoj vrijednosti 30 000 KM.
Isporuka urađena 27.04.2021 godine.
 Bolnica zahvaljuje na ovoj donaciji i aparate ćemo iskoristiti za liječenje naših pacijenata.

Posljednji selam i pozdrav

Duboko ožalošćeni obavještavamo Vas da je kolektiv JU Kantonalna bolnica Zenica ostao bez jednog požrtvovanog i odanog ljekara pedijatra u penziji, našeg dragog prim. dr Muhameda Vejzagića (1935-2021 godine) koji je preminuo dana 1.4.2021. godine.
prim. dr Muhameda Vejzagića
Primarijus Vejzagić dr Muhamed rođen je 15.10.1935, godine u Glamoču. Medicinski fakultet je završio u Zagrebu, potom je radio u Varaždinu, a u Bolnicu Zenica dolazi kao specijalista pedijatar 1966.godine. Od tada je veliki dio svog radnog vijeka obnašao funkciju direktora tadašnjeg RMC Zenica sve do polovine rata 1993godine. Zapamćen je kao vrstan rukovodilac koji je prije svega bio doktor te je znao prepoznati potrebe stanovništa za tada suvremenom medicinom. Otvaraju se novi odjeli počinje sa nizom medicinskih edukcija, specijalizacija i subspecijalizacija. Sve vrijeme radi i kao pedijatar-kardiolog u Službi za dječije bolesti.
Bio je, kao doajen pedijatrije, mentor cijelom nizu pedijatara naše Bolnice, veliki učitelj, dobar kolega, izvrastan stručnajk u dječijoj kardiologiji
Ostaće u sjećanjima svojih kolega po svojoj dobroj, veseloj naravi i po svom visoko humanitarnom pristupu djetetu kao pacijentu.
Neka mu je vječni Rahmet i saučešće njegovoj porodici.