JU KB Zenica - Centrala

+387 32 447000, +387 32 447001, +387 32 447002

Adresa

Crkvice 67, 72000 Zenica, BiH

Informacija iz JU KBZ-a

vijest 26 12 2018Dana 21.12.2018. je obavljen subspecijalistički ispit iz kardiologije u Odjelu internu medicine sa hemodijalizom.
Ispitnu komisiju su sačinjavali predsjednik komisije prof dr Fahir Baraković (UKC Tuzla), član doc. dr Sadat Kurtalić ( KB Bihać ) i član i mentor prof.dr.Belma Pojskić ( KB Zenica), sekretar komisije VS Eldina Kotorić.
Kandidat dr Velibor Blažević, specijalista interne medicine, je uspješno položio ispit i stekao zvanje subspecijaliste kardiologa.
Čestitamo!

Čestitka povodom nastupajućih praznika Božića i Nove godine

GrbPovodom nastupajućih praznika, katoličkog i pravoslavnog Božića i Nove 2019. godine, našim sugrađanima, korisnicima naših zdravstvenih usluga i poslovnim saradnicima upućujemo najiskrenije čestitke.


Menadžment i uposlenici JU Kantonalna bolnica Zenica

Obilježavanje 1.Decembra- Svjetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a

GrbObilježavanje Prvog decembra, Dana borbe protiv HIV/AIDS-a odvija se pod motom TESTIRAJ, LIJEČI, SPRIJEČI.
Centar za dobrovoljno, anonimno savjetovanje i testiranje na HIV/AIDS, Infektivnog odjela JU Kantonalna bolnica Zenica, organizira obilježavanje      Prvog decembra.
Dana, 30.11. 2018. u 12 sati. u prostorijama Zdravstvenog i Medicinskog fakulteta Univerziteta i Zenici, će biti organizirano besplatno i anonimno     testirati na HIV, i podjela edukativnog materijala. Certificirani savjetnici za HIV/AIDS će održati radionicu na temu: TESTIRAJ SPRIJEČI LIJEČI.

Svi zainteresirani se mogu testirati dana, 01.12. 2018 . u vremenskom periodu od 08:00-20.00 u Infektivnom odjelu JU Kantonalna bolnica Zenica, Centar za dobrovoljno, anonimno, savjetovanje i testiranje na HIV/AIDS /bočni ulaz/ uz stučne savjete i edukativni materijal.

Održan 52. Nacionalni Kongres turskih oftalmologa u Beleku, Turska

Specijalista Odjela oftalmologije mr.sci. Jovanović dr Nina, je u periodu od 13-18.11.2018. godine bila pozvani predavač ispred Sekcije mladih oftalmologa na 52. Nacionalnom Kongresu turskih oftalmologa u Beleku, Turska. Na kongresu je učestvovalo 2000 oftalmologa, dok je sekcija mladih oftalmologa okupila 35 internacionalnih pozvanih predavača, uključujući tri mlada oftalmologa iz Bosne i Hecegovine.

Jovanović dr Nina je JU Kantonalnu bolnicu Zenica i Odsjek za okuloplastiku Odjela oftalmologije predstavila radom: “Repair of a large medial lower eyelid and periocular region defect using Mustarde rotational flap”.

Ovo je drugo po redu pozvano predavanje Jovanović dr Nine u Sekciji mladih oftalmologa Turske, te se planira nastavak iste saradnje, razmjena iskustava i gostovanje profesora i stručnjaka iz Turske i u Kantonalnoj bolnici Zenica u skorijoj budućnosti.

Picture1 Picture2