Nedjelja, 19 Stu 2017
 
 
BH Surgery Ispis E-mail

BH hirurgija/kirurgija - prvi hirurški časopis u Bosni i Hercegovini

BH hirurgija/kirurgija je prvi hirurški časopis u Bosni i Hercegovini pokrenut 2011. godine, kao jedna od aktivnosti Udruženja hirurga / Udruge kirurga Federacije Bosne i Hercegovine. Namjera i cilj časopisa jeste da nove naučne spoznaje i tehnike iz područja hirurgije i srodnih disciplina budu dostupne hirurzima u Bosni i Hercegovini, ali i izvan BiH. U subotu 26.11.2011. u Hotelu Bristol u Sarajevu je održana promocija prvog broja časopisa na kojem su prisustvovali Bakir Izetbegović, akademik Husref Tahirović.

Prisutnima se obratio predsjednik udruženja doc.dr.sci Rijad Rifatbegović i podpredsjednik prim.dr.Zrinko Brekalo.

Časopis objavljuje recenzirane članke iz slijedećih hirurških grana: abdominalne, torakalne, kardiohirurgije, plastične i rekonstruktive hirurgije, dječje i neurohirurgije, urologije i ortopedije, te anestezije i reanimacije. Pored toga, BH hirurgija/kirurgija objavljuje pisma uredništvu, prikaze knjiga, komentare na objavljene radove, kalendare hirurških kongresa i sastanaka, te druga obavještenja iz područja hirurgije i srodnih disciplina.

Glavni urednik časopisa je Prof.dr. Samir Delibegović.

Uredništvo čine: Doc.dr. Sead Buturović, Dr Anhel Koluh, mr.sci., Dr Željko Martinović, mr.sci., Dr Haris Pandža, mr.sci. i Dr Nikica Šutalo, mr.sci.

Časopis izlazi dva puta godišnje na engleskom jeziku, a prisutan je i u elektronskoj formi na web stranici www.udruzenje-hirurga.ba.

Ažurirano: Ponedjeljak, 28 Studeni 2011 22:03