Promocija još jednog specijaliste Odjela neurohirurgije KB Zenica

JU KB Zenica - Centrala

+387 32 447000, +387 32 447001, +387 32 447002

Adresa

Crkvice 67, 72000 Zenica, BiH

Promocija još jednog specijaliste Odjela neurohirurgije KB Zenica

GrbDana 26.04.2023. godine, dr. Mašović Anes, uposlenik KB Zenice Odjel neurohirurgije, stekao je zvanje specijaliste neurohirurga pod mentorstvom Prof. dr. Rasima Skomorca. Članove komisije prilikom polaganja specijalističkog ispita činili su: Prof.dr. Haso Sefo (Klinika za neurohirurgiju KCUS), Prof.dr. Rasim Skomorac (KB Zenica) i Mr.sci.prim dr. Eldin Burazerović (Klinika za neurohirurgiju KCUS), te dipl.med.sestra Seada Isaković, zapisnik .

Posebnost ovog događaja se ogleda u tome da je po prvi put polaganje specijalističkog ispita iz neurohirurgije, uključujući praktični i usmeni dio, organizovan i realiziran u KB Zenica.
Gostujući profesori sa KCUSa su potvrdili da je praktični rad Odjela, kao i nivo edukacije kadra neurohirurškog odjela u nivou centara tercijarne zdravstvene zaštite.
Na ovaj način je iskazano priznanje prethodnom djelovanju utemeljivača odjela, uz jasno definisanu viziju daljeg napretka i razvoja, u kadrovskom i proceduralnom smislu. Tako da već sada na Odjelu neurohirurgije radi pet specijalista neurohirurgije i jedna specijalizantica. Pri tome, pacijentima su na raspolaganju: jedan profesor neurohirurgije (Prof.dr. Rasim Skomorac), jedan docent (Doc.dr. Hakija Bečulić), jedan magistar (mr.sci.dr. Aldin Jusić), dvojica specijalista (dr. Fahrudin Alić i dr. Anes Mašović), te specijalizantica (dr. Nadija Ekinović).
Sve navedeno daje za pravo da se Kantonalna Bolnica Zenica sponosom svrsta u red referalnih neurohirurških centara u Bosni i Hercegovini.

Grb