Priznanja i nagrade

JU KB Zenica - Centrala

+387 32 447000, +387 32 447001, +387 32 447002

Adresa

Crkvice 67, 72000 Zenica, BiH

LJEKARI KANTONALNE BOLNICE – DOBITNICI NAJVIŠIH DRUŠTVENIH PRIZNANJA

U proteklih 11 godina znatan broj istaknutih ljekara-specijalista, zaposlenika Kantonalne bolnice Zenica, postali su laureati najviših društvenih priznanja Zenice, ostalih općina   Zeničko-dobojskog i jedne općine u Srednjobosanskom kantonu. Njima su nagrade dodjeljivane za izvanredne rezultate koje su postizali u struci, unapređenje zdravstvene zaštite u ovom dijelu Bosne i Hercegovine i posebne pojedinačne domete.

Muminagic S

Prof. dr. sc. Sahib-Nino Muminagić, sadašnji dekan Zdravstvenog fakulteta Univerziteta Zenica i nekadašnji načelnik Službe za ortopediju i traumatologiju Kantonalne bolnice, postao je 1999. godine – uz Dan općine – dobitnikom NAGRADE ZENICE. Ova nagrada dodijeljena mu je, kako je napisano u obrazloženju, „za postignute rezultate u medicini iz domena intervencija i inovacija u ortopediji i traumatologiji“. Prim. dr. Muminagić u minuloj deceniji dobio je i najviša priznanja međunarodnog ranga poslije učešća na kongresima i u radu ostalih stručnih skupova.


Muharemovic R


U 2000-toj godini (povodom 15. septembra – Dana općine Zavidovići)
SPOMEN PLAKETA ZAVIDOVIĆA dodijeljena je i prim. dr. Refiku Muharemoviću, sadašnjem načelniku Službe za ortopediju i traumatologiju Kantonalne bolnice Zenica. U obrazloženju je navedeno da je dr. Muharemović dao „izvanredan doprinos unapređenju zdravstvene zaštite u općini Zavidovići i izvan nje“.


Kapidzic T
Prim. dr. Tariku Kapidžiću
20. marta 2001. godine (povodom Dana općine) dodijeljena je NAGRADA ZENICE „za postignute rezultate u oblasti ortopedije i traumatologije, a posebno za ugradnju prve proteze ramenog zgloba u historiji medicine Bosne i Hercegovine“. 


Sestic H
U 2002-goj godini još jednom ljekaru-specijalisti Kantonalne bolnice uručeno je najviše priznanje Zenice. Dr. Harun Šestić dobio je 20. marta pomenute godine – povodom Dana općine – NAGRADU ZENICE. U obrazloženju je navedeno da je priznanje dodijeljeno  „za rezultate postignute na polju hirurško-vaskularne znanosti, a posebno za spašavanje života teško ranjene djevojke Enise Odobašić u septembru 2001. godine“.


Strika A
U 2010. godini -  povodom obilježavanja 20. marta – Dana općine - najviše priznanje Zenice – NAGRADA ZENICE – dodijeljeno je i prim. dr. Aliji Striki, direktoru Kantonalne bolnice Zenica. U obrazloženju je navedeno da je dao „izuzetan doprinos u obnovi i razvoju infrastrukture i značajnom poboljšanju kvaliteta zdravstvene zaštite na sekundarnom i tercijalnom nivou, kao i u stvaranju jezgra kliničke bolnice Zenica“.


Cero I
Općinsko vijeće Viteza, koji pripada Srednjobosanskom kantonu, 28. aprila 2010. godine proglasilo je prim. dr. Ibrahima Ceru, načelnika Službe za hirurške bolesti Kantonalne bolnice Zenica, POČASNIM GRAĐANINOM ove općine. Dr. Cero je, napisano je u obrazloženju, „kao ljekar i humanista pružio izuzetnu pomoć građanima Viteza“.


KovacR
Dr. Rahmanu Kovaču
, načelniku Službe za neurologiju, 15. aprila 2010. godine – povodom Dana općine – uručena je PLAKETA KAKNJA. Dr. Kovač je, napisano je u obrazloženju, postao laureatom ovog priznanja „za izuzetan doprinos i postignute rezultate u poboljšanju zdravlja građana“.

 


Sve ove nagrade svjedoče o zavidnom ugledu i visokom profesionalnom rejtingu naše zdravstvene ustanove. Istovremeno znače i afirmaciju radno-stručnih sposobnosti i stalnog dokazivanja humanističkih opredjeljenja ljekara Kantonalne bolnice Zenica u praksi.