VIJEST-02-08-2023

JU KB Zenica - Centrala

+387 32 447000, +387 32 447001, +387 32 447002

Adresa

Crkvice 67, 72000 Zenica, BiH

Dani urgentne medicine

GrbVelika nam je čast i zadovoljstvo predstaviti javnosti projekt pod nazivom „Dani urgentne medicine“ kojeg realizira osoblje Odjela urgentne medicine Kantonalne bolnice Zenica. Saradnici u realizaciji projekta su: Kantonalna bolnica Zenica, Ljekarska komora Zeničko-dobojskog kantona, Komora medicinskih sestara/tehničara Zeničko-dobojskog kantona, Medicinski fakultet Univerziteta u Zenici i platforma ABC doktori.

Dani urgentne medicine će se realizirati u periodu od 23.-24-09.2023. godine u prostorijama Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici. Za učesnike smo pripremili veliki broj edukativnih predavanja i radionica koje će voditi naši eminentni stručnjaci i uposlenici. Kroz spomenuta predavanja obradit ćemo osnovna stanja urgentne medicine kao što su: anafilaksa, akutna internistička i akutna hirurška stanja, povrede, ali i radionice: BLS, ALS, pristup traumatiziranom pacijentu, radionica hirurškog šivenja, postavljanje imobilizacijskih materijala.

Projekat ima za cilj okupiti ljekare specijaliste, mlade ljekare, studente i medicinske sestre/tehničare u zajedničkoj želji za naukom, napredovanjem i stalnim usavršavanjem. Upravo su postulati Urgentne medicine ono sa čime se mladi ljekari svakodnevno susreću. Urgentna medicina je prožeta kroz sve dijelove medicine, a od posebnog značaja je za kolege na nivou primarne zdravstvene zaštite, jer su to ljekari koji dolaze u prvi kontakt s pacijentom.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće na kongresu „Dani urgentne medicine“ molimo Vas da sve dodatne informacije potražite na mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. te na Facebook grupi „Dani urgentne medicine“ koja će nam služiti za dijeljenje informacija o samom kongresu.