17-08-2023-DONACIJA ZA KBZ

JU KB Zenica - Centrala

+387 32 447000, +387 32 447001, +387 32 447002

Adresa

Crkvice 67, 72000 Zenica, BiH

JU Kantonalna bolnica Zenica uručena donacija

U zajedničkoj akciji prirodne izvorske vode Leda i najvećeg trgovačkog lanca u Bosni i Hercegovini „Sve za naše bebe“ koja je trajala od 1. juna do 31. jula 2023. godine. prikupljeno je 20.000 KM.
Dvije donacije po 10.000 KM Bingo i Leda su donirali za podršku porodilištima u Bosni i Hercegovini i to Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla i jučer Kantonalnoj bolnici Zenica.
„Želim zahvaliti Ledi i Bingu na donaciji koja će dobro doći našem porodilištu i sa kolegama iz Odjela ginekologije i porodiljstva ćemo odlučiti gdje ćemo utrošiti sredstva“ kazao je direktor Kantonalne bolnice Zenica dr. Tarik Zulović.Grb

Tokom trajanja ove humanitarne akcije, svaka kupovina bilo koje boce Leda vode u Bingo trgovinama rezultirala je donacijom od 0,10 KM za podršku porodilištima u Bosni i Hercegovini.
„U posljednja 2 mjeseca prikupljali smo sredstva za humanitarnu akciju „Sve za naše bebe“. Zahvaljujemo našim kupcima koji su prepoznali ovu akciju i tako pomogli bolnicama u nabavci opreme koja im je potrebna. Leda i Bingo uvijek nastoje pomoći onima kojima je najpotrebnije.“ Riječi su Petra Širića, voditelja kategorije pića u kompaniji Lukas Nakić.
Iz Binga su istakli da su im kampanje koje za cilj imaju poboljšanje kvaliteta života najdraže. „Tako i ova kampanja pomaže budućim majkama i porodiljama da najvažniji trenutak u životu dožive u što ugodnijoj atmosferi Odjela ginekologije i porodiljstva, ali i bebama osigurava kvalitetno okruženje u dobro opremljenom porodilištu.“, izjavila je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe trade marketinga Binga.
Ovom donacijom završava kampanja kojoj su najviše doprinijeli Bingovi kupci.Donacija je pozitivan primjer društveno odgovornog poslovanja kompanije, a ovim putem, u ime menadžmenta i radnika JU Kantonalna bolnica Zenica izražavamo zahvalnost za učinjenu donaciju.